14.12.2022

Jõulukingid, mis toovad mängulist rõõmu, raha kulutamata.

Ajal, mil kõike on poest saada, kuid elutempo on kiire, muutub jõulukingitustest järjest olulisemaks koos veedetud kvaliteetaeg. Et pühad ei tekitaks asjatut stressi, peol oleks põhirõhk muul kui söömisel ja joomisel ning õhtu kulgeks meeleolukalt, soovitame üht vahvat mängu. See sobib väikestele ja suurtele seltskondadele, nii töökollektiivi, pere- kui ka sõpruskonna peole. ✨️

 

Mängu mõte on väga lihtne – too kuuse alla kingituseks kaasa midagi, mis endal kodus rakendust pole leidnud, aga võiks kellelegi teisele rõõmu teha!

 

Kindlasti on igal meist kodus midagi sellist seisma jäänud, mida oleme ostnud või kuskilt saanud, kuid suurus, värv või otstarve ei ole sobinud või pole see mingil muul põhjusel kasutus leidnud. Nüüd ongi käes aeg sellel esemel särada ja omale uus omanik leida!

Igaüks toob kaasa pakitud, märgistamata kingituse. 🎁🎄 Kui kõik kingitused on asetatud selleks ettenähtud kohta, loetakse need kokku ja valmistatakse sama palju loosisedeleid. Siis tõmmatakse loosiga endale numbrid, mille põhjal moodustub järjekord. Mida hiljem mängu lähete, seda rohkem on teil kingituste jaoks valikuid.

Isik, kes sai numbri 1, hakkab valima omale kingitust – selleks võib ta kingitust vaadelda ja õrnalt raputada. Seejärel avab ta välja valitud kingituse, demonstreerib ja näitab seda kõigile. Nii saab iga inimene loosijärjekorras valida kingituse, avada selle ja otsustada, kas jätab selle alles või vahetab kellegi juba lahti pakitud kingituse vastu. Kellelt kingitus ära võetakse, saab järgmisel ringil omakorda kas uue avamata paki valida või kelleltki endale huvipakkuva kingituse "ära näpata". Ühte kingitust saab ära napsata kuni 3 korda ja siis jääb see igal juhul sellele kolmandale võtjale.

Kingituste avamine ja vahetus toimub seni, kuni pakid on laiali jagatud. Viimasena otsustab nr 1, kas jätab oma kingituse alles või soovib selle välja vahetada. Ideaalis võiksid kõik kingi saajad olla lõpuks oma kinkidega rahul.

Selline mäng on lõbus osa jõuluistumisest ja kuuse alla jõuavad tihti ka väga "ihaldatud" kingitused, mille rabamine lõppeb ikka heatujuliselt. Seejuures uusi asju ostetud ja kulutusi tehtud ei ole.

Toredat jõuluaega lähedaste seltsis!