19.03.2020

Ekspert jagab teadmisi: kõik kohvimasinatest

Kohvi on paljude jaoks oluline rituaal hommikuti kui ka külaliste ringis. Kohvi saadab meid nii tööle minnes kui seal olles. Erilisematel juhtudel naudime head kohvi mõnes söögikohas, kus selle valmistamiseks kasutatakse professionaalset masinat. Viimane ongi see, mis annab kohvile selle eriliselt hea maitse. Kohvimasin enda kodus võib aga mõnele inimesele tunduda kui kallis luksusese. Teisele jälle tülikas apatuur, millega tegelemine on aja- ja vaevarikas.


Tegelikkuses on pilt teine. Kui hindad head maitset ja mugavust, siis kohvimasin on just midagi Sulle. Eriti, kuna tänapäeval on masinate valik nii lai, et igaüks leiab enda eelarvele midagi sobivat. Vestlesime TF Banki hea koostööpartneri Kohvisemuga, kes on üks juhtivatest kohvi ja kohvimasinate jaemüüjatest Baltimaades. Kirg kohvi vastu teeb neist parima eksperdi, kelle käest küsida neid kõige põletavamaid küsimusi, mida meie lugejad kohvimasinatest ja nendega seonduvast teada tahavad.

 

Miks on masinakohv parem kui presskannu kohv?

Kui valmistada presskannukohvi jahvatatud kohvist, on masinakohvi eelis värskelt ubadest jahvatatud aromaatne kohv. Kohvimasin on ajastatud võtma kohvist kaasa vaid parima, jättes maha maitset mõjutavad lisa-ained. Kui kasutada presskannu puhul ise jahvatud kohviube, on kohv väga kaua kuuma veega kokkupuutes. Seetõttu lisandub kohvile lisa-ained ja rasvad, mis ei pruugi meeldiva maitsega olla.

 

Kohvimasina seadistamine, hooldamine – kõlab keeruliselt, kas ikka on?

Tegelikult on kohvimasinate maailm niivõrd arenenud, et kohvimasinad oskavad oma vajadustest teada anda ja ka puhastusprotsessi teostamist juhendada. Nagu kogu maailm, liiguvad ka kohvimasinad aina enam täisautomaatsuse poole - ka puhastuse poolest!

 

Parandamine – kui midagi läheb katki, mis siis saab?

Parandamise puhul oleme me alati abiks nii telefoni teel kui ka meie kauplustes kohapeal. Ükski küsimus pole veider või piinlik, ning meie professionaalid oskavad iga murega aidata.

 

Spetsiaalsed tassid – kui osta peen masin, kas siis peab muretsema ka vastavad tassid? Kõlab nagu varjatud kulu.

Lõppkokkuvõttes on masina kõige olulisem sõber värske ja maitsev kohviuba. See, millisest tassist kohvi juua, sõltub ainult Teie enda soovist ja sellest, millised tassid teile ja Teie koju paremini sobivad.

 

Oad või kapslid – millised on plussid? Millised miinused? Mida valida?

Kindlasti soovitame võimalusel valida kohvioad, sest nende südamikus säilib kohvi aroom, maitse ja värskus kõige ehedamalt. Kapslite puhul on tegemist eeljahvatatud kohviga, seega parim aroom on jahvatamise käigus eemaldunud. Kapslite ära viskamine võib olla veidi mugavam kui lahtise jahvatud kohvi puhul. Küll aga ei ole see metallist või plastikust kapsel kuigi keskkonnasäästlik.

 

Kes Teilt kõige tihedamini kohvimasinaid ostavad? Millised on trendid?

Trend on siiski see, et kiire elutempo ja vähese uneaja kõrval, soovivad inimesed kiiret kuid siiski maitsvat kohvi. Kohvimasinaid ostavad nii noored kui vanad, aga trend on igal juhul värviline ja puutetundlik ekraan ning kohvimasina telefonist juhtimine.

 

Millist brändi või mudelit siis ikkagi osta? Milline on parim? Milline populaarseim?

Ühest vastust tegelikult ei ole. Kohvimasina valikul on parim masin see, mis vastab Teie vajadustele. On inimesi, kes soovivad täiesti hooldusvaba masinat. On neid, kes joovad ainult musta kohvi. Kohvimasin on kui pereliige. Selle valimisel oleme alati personaalselt abiks.

 

Kuidas siis sellega on - kas naisele võib sünnipäevaks kohvimasina kinkida?

Kindlasti! Küll aga tuleks välja uurida, mis värvi masin naisele meeldiks ja kööki sobiks. Lisaks on oluline teada, kas peres saaks olema populaarsemad cappuccinod ja latte'd või on mõistlik soetada masin, millel on minimaalne piimasüsteem. Mida rohkem infot, seda paremini saame leida ka vajadustele vastava masina.

 

Sooviksid veelgi rohkem teada? Külasta Kohvisemu e-poodi ;)